Мини багер Wacker ET18

Шифра Артикла: 022387

  • Цена без ДДВ ден 0
  • Цена сo ДДВ ден .0000

Технички карактеристики:

Тип на мотор: Yanmar 3TNV76, 3 цилиндри, дизел со водено ладење, EU Stage V, US TIER 4 final, US TIER 4 final

Зафатнина на цилиндар: 1.266 cm3

Оперативна моќ: 13,4 kW

Број на вртежи: 2.200 1/min

Работен притисок: 200 bar

Проток: 73 l/min

Транспортна тежина: 1.955 kg

Максимална длабочина на копање: 2.402 mm

Должина: 3.800 mm

Ширина: 990 mm

Висина: 2.290 mm

Сила на копање: 18.800 kN / 11.200 kN ( корпа/рака)
Брзина при патување: 5,3 km/h

Дополнителна опрема:

Tелескопски подесиво подвозје со ширини од 900 - 1300 mm

Tри корпи: 300,500,100 mm

VDS систем - Системот за навалување на кабината компензира за наклони до 27 % и овозможува вертикално копање на косини. Ова не само што заштедува време и ископување, туку операторот работи и во поергономска природна положба.

Хидрауличка инсталација за додатоци

Брза спојка

Производител: Wacker Neuson

Земја на потекло: Германија

Со багерот ET18, Wacker Neuson поставува нови стандарди во класата од 1,7 до 2,4 тони. Комбинацијата на докажани елементи и интелигентни развојни пристапи обезбедува големи придобивки во перформансите и ефикасноста. Софистицираните карактеристики како што се големата кабина и механизмот со дводелнo ветробранско стакло кои исто така ја зголемуваат удобноста на операторот.Oпремен е со напреден систем за преоптоварување (сигурносни вентили за подигање на раката, прачка и лопатка) и механички систем за брзо прицврстување MS01.